Besöka svärfar i Sundsvall

2018-10-14

En efterlängtad resa tog sin början en fredagseftermiddag i oktober. Vi lämnade jobbet tidigt och tog bilen de 35 milen mot Sundsbruk norr om Sundsvall och svärfars nya hus. Vi har inte träffat honom på många månader sedan flyttlasset gick norrut i maj tidigare i år. Färden gick smidigt norröver. Musiken strömmade från radion och vi lyssnade en bit på ljudboken ’101-åringen’ av Jonas Jonasson. Olyckligtvis somnade jag mitt under uppläsningen. Vid uppvaknandet gjorde sig hungern påmind och jag började kika efter närmaste matställe. Snabbmat kändes inte intressant men när jag upptäckte restaurang/hotellet ’Värdshuset Glada Hudik’ blev det vårt middagsval. Det var skönt att få sträcka på benen efter timmar på vägen. Vägkrogen var trevlig med flera valmöjligheter på menyn – mitt val blev fläskfilé med potatis, mycket gott! Här kan jag tänka mig att stanna igen.

   

Mörkret sänkte sig över vägen och dimman låg tjock över vägen. Ingen vägbelysning fanns på den sista vägen ner mot vattnet och svärfars hus. Vi korsade tveksamt ett järnvägsspår, men med hjälp av telefonens gps-funktion kunde vi ändå med viss möda finna det rätta huset, som vi tidigare endast sett det på bild.

  

Chihuahuorna Allie och Bruno blev galna av lycka att återse oss. Det var så länge sen vi fick gosa. Svansarna och tungorna gick i en rasande fart! Även svärfar med fru verkade glada att se oss. Gästrummet var trevligt förberett för vår vistelse. Kvällen avslutades i soffan framför Idol.

    

Lördagen var mulen och disig men vi tog en promenad kring området. Stanken från SCA mötte våra näsborrar. Sulfat luktar mat – Sulfit luktar skit, blev ett stående uttryck. Vi gjorde en snabb visit på släktingarnas gård på Alnön.

  

Söndagen kom solig och het, hela 22 grader i oktober! Vi åkte in till Sundsvall och åt lunch på ’Innergården’. Det var en trevlig restaurang till rimligt pris. Jag intog en bakad potatis med kycklingröra. Till efterrätt blev det en chailatte, innan det var dags att parkera rumpan i bilen och återvända de 35 milen hemåt. Tack svärfar med fru och familj för en trevlig helg!

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *