Galleri och tokeri

2019-01-26

4 personer tog en tripp till Stockholm för att gå på galleri. Det visade sig bli en heldag!

På galleri Couleur hade 4 konstnärer vernissage. Konstnärerna var på plats i den fullsmockade lilla lokalen. En av dessa var min körledare Caroline af ugglas. Det bjöds på vin och snittar. Vissa var mer sugna på det som bjöds än att se på tavlorna. En dam i päls stod konstant i vägen och en liten man tuggade aggressivt med öppen mun.

Vi var mest intresserade av Carolines tavlor, de var tre stycken till priset 70 000 kr styck. De var för stora för att passa hemma hos mig, både i storlek och pris. Men de var utsökta!

Läs mitt kåseri

vuxet ur mitt bryderi

om ett Ugglas svärmeri

Jag åker till ett galleri

motiven clowneri

maken till maskineri

Beskådar ett tokeri

Som utvecklas till fylleri

och ett osunt frosseri

ett sånt slöseri

Utvecklar mitt författeri

och ordvrängeri

måste nog gå i terapi

Vi tog ännu en drink på Bull and Bear Inn och tog sedan en promenad för att leta efter en restaurang som skulle tilltala oss alla

På väg mot gamla stan gick vi förbi slottsbacken där en man stod uppklädd i vaktkuren. Pappa berättade för oss om sin tid i kuren och vände sig till mannen när vi gick förbi.

“Hej kompis! Här stod jag juldagen -63!” Soldaten på sin post blinkade erkännande mot pappa. Jag förundrades över tiden som gått sedan dess – över 50år!

Olika restauranger intresserade oss men vi valde slutligen AGATON. Det var en trevlig restaurang med utsökt mat och skojfrisk personal. De bjöd på efterrätten efter att pappa bett om det.

Väl hemma spelade vi kort innan det var dags att avsluta kvällen som bjudit på mycket skratt.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras.