I Oscarsgalans efterdyningar

2019-02-25

Oscarsgalan gick som en dans, trots att ingen programledare fanns…

Jag var nöjd med galan, den har varit hopplöst tråkig ett par år men nattens sändning var en fröjd att se!

Richard E Grant var sötast inatt – förväntansfull som ett barn, med ett stort flin på läpparna hela kvällen. Jag hoppades att han skulle vinna bara på grund av det – och jag har inte ens sett ‘Can you forgive me?’ som han var med i!

Han var fullständigt överväldigad av att vid 62 års ålder efter 40 års arbete bli Oscarsnominerad. Men när Mahershala Ali fick Oscar för bästa manliga biroll (för andra gången på tre år!) var Richard lika glad ändå för drömmen kunde ännu slå in. Hans största önskan denna natt var faktiskt inte att vinna en Oscar utan att få träffa sin barndoms idol som han haft sen han var 14 år – Barbra Streisand. Drömmen slog in som vi kan följa på hans instagram, hans leende under kvällen kunde mäta sig med cheshire-kattens!

Många var nog nervösa för Bradley Coopers skull när han klev ut på scenen och tog sina första svajiga toner där han sjöng ‘Shallow’ med Lady Gaga, men sånglektionerna gjorde sitt till och han klarade det galant. Efteråt torkade han utstuderat svetten från pannan och strålade mot publiken.

Glenn Close kom vacker och glänste ikapp med solen, klädd som en Oscar i en guldklänning gjord av 4 millioner pärlor. Hon trodde nog att hon skulle få med sig Oscarn hem i kategorin där hon var favorittippad. Efter en diger skådespelarkarriär vid 71 års ålder och 7 Oscarsnomineringar borde det väl ändå vara hennes tur? Hon kom bara ‘close’.

Olivia Colman knep istället Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för sin roll som drottningen i ‘The Favourite’. Hennes tacktal var det bästa på hela kvällen och hon bad även Glenn Close om ursäkt.

Ett prissammandrag:

Ingen tog storslam.

‘Bohemian rapsody’ kammade hem 4 Oscars

‘Green Book’ vann för bästa film och fick totalt 3

3 st fick ‘Roma’ och ‘Black panther’ där svenske Ludwig Göransson vann för bästa filmmusik.

‘The Favourite’ som var nominerad för 10 st fick endast 1 Oscar.

‘A star is born’ var nominerad till 7 Oscars men gick tomhänta. Lady Gaga fick dock sin Oscar för bästa originalsång.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *