Julmys och pyrande idéer

2021-12-17

Jag gjorde en besök på jobbet, på arbetsplatsen. Två dagar på två månader. Det ger mig sådan glädje att återse mina arbetskamrater även om jag försöker upprätthålla kontakten via chattar och digitala möten när jag inte är på plats. Det är inte samma sak.

En kollega undrade hur det gick med mitt skrivande, han gillar Fantasy. Vi snackade Sagan om ringen, Wheel of time och Star Wars.
Jag blev sugen.
På att starta min Fantasy om trollen i de djupa skogarna i norr. Skriva om hur de interagerar med djur och natur. Trollbundna varelser som känner skräck för ljus och vatten. Bergtagna folkslag som kämpar för att förstå sitt ursprung och mening. Varelser som kryper runt och döljer sig i grunda fuktiga pölar och bidar sin tid.

Historien kretsar kring det unga trollet Barr som har en stickande känsla av främlingsskap bland sina fränder. Något är annorlunda men han kan inte sätta tummen på det. Barr har ett hemligt samröre med själva ljuset. Solen skiner på honom. För de andra trollen är solen ett skällsord, något att frukta. När Barr går in i månvarv 200 händer något som förändrar allt. Skogen är i förändring och något måste göras för att rädda deras värld. Mötet med jätten Dolk och älvan Elvanna blir början på en lång resa. Kommer de att kunna rädda sina fränder? Och vem är Barr egentligen?

Barr

Denna berättelser ligger och pyr i mitt bakhuvud. Kanske blir det nästa års NaNoWriMo-projekt?

Dolk
Elvanna

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras.