Kurs med kort

2019-03-06

Under våren har jag utvecklat ett nytt intresse.

Min pappa lärde mig tidigt att spela kort och jag har lärt mig allehanda kortspel under min uppväxt och in i vuxenlivet. På senaste tid har det mestadels handlat om poker, UNO och kortspelet ‘Kille’ (uttalas Chille) vilket spelas med en speciell kortlek.

Min far hittade i lokaltidningen en kurs som lät intressant och han föreslog att vi skulle börja lära oss Bridge!

Jag visste i stort sett ingenting om Bridge men tänkte i min enfald att det var ett kortspel som alla andra vilket inte borde vara så svårt att lära sig. En bok på 300 sidor ingick i kursen och hemuppgifter och studier var obligatoriskt om man skulle hänga med.

De övriga kursdeltagarna var trevliga och hjälpsamma och jag fann nya vänner. Vissa hade spelat tidigare och hade större insikt än mig i spelet.

Man sitter vid ett speciellt kvadratiskt bord med filtduk och budlådor hängandes vid varje spelare. Spelet inleds med en budgivning vars syfte är att lista ut sin medspelares/motståndares kort och när spelet väl inleds måste man hålla reda på antal kort, poäng och bok, stick och trick!

Efter ett antal kurstillfällen kan jag inte säga att jag är klokare än innan jag började resan i februari. Det är svårt som tusan! Alla ord och beteckningar bildar ett helt eget språk.

Till hösten startar fortsättningskursen och jag ser med spänning fram emot att lära mig mer av Bridgens komplicerade värld.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *