Mina olika skrivarprogram

2023-07-26


Word

Efter Nanowrimo 2021 behövde jag få koll på mina 50 000+ ord och jag lärde mig lite om Words funktioner och köpte Word. Det går att nå via OneDrive både på PC, mobil och platta. Great!
Det använder jag just nu men har funderingar för framtiden, men först bakgrund.

Pages

När jag började skriva aktivt (2014) skrev jag alltid i mobilen. Då jag har iPhone blev det naturligt i Pages. Dock hade jag dålig koll på programmet och det blev svårt när texten växte. Två manus på drygt 300 ord vardera skrevs i Pages i mobil, rätt upp och ned utan kapitelindelning eller finesser. Det ledde till att jag inte rensat upp dessa och satt igång med redigering alls. Än. Får se om jag orkar rota i dokumenten framöver. Istället skrev jag en ny story, Triss i knektar jag arbetar på nu och satsar helhjärtat på den när jag har skrivtid.

Scrivener

Jag köpte Scrivener nästan gratis när jag ’vann’ Nanowrimo 2021 och skrev 50 000 ord på Triss i knektar. Har gått igenom utbildningsprogrammet men inte lagt in mitt nuvarande manus där. Tanken är att jag ska använda Scrivener för mitt nästa projekt. Innan detta hände …

NOVLR

Provade NOVLR till reducerat pris via Nanowrimo. Det har uppdaterats, men jag har inte använt programmet mycket. Även det fungerar över flera enheter. Där ingår även kurser och de lyssnar på ideer från användare.
Nu i juli har möjligheten att bli co-owner i programmet kommit upp. Vid investering av ett livstidsmedlemsskap kan man även få credits i kickback. Låter intressant men tar nog år innan det sker om ens någonsin.

Medverkat i några möten med dem via Discord och beslutat mig för att bli co-owner!
Testa NOVLR gratis eller bli en co-owner du med via denna länk!

https://novlr.org/co-ownership referral_id=64ebc21594aece71a0a30a0c&co_ownership_invite_code=waveone093

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *