Tågresa till Sundsvall

2019-01-20

Vi beslutade oss för att besöka svärfar i Sundsvall ännu en gång. Det är ju en hel månad sen de besökte min födelsedagsfika i december. Denna gång valde vi att fara med tåg. Biljetterna bokades i senaste laget och blev relativt dyra, men det var värt det! Skönt att slippa halka upp på isiga vägar genom Sverige, och vi kunde båda slappna av och roa oss under resan. Bytet i Uppsala gick fint även om vi endast hade 10 minuter mellan tågen. Personalen på tåget var trevliga och skämtsamma.

Bistrons mat var godare än förväntat och prisvärd. Resan tog 3,5 timmar precis som beräknat och svärfar med fru och hundar hämtade upp oss vid Sundsvalls Central för den milslånga färden hem. Det blev en sen kväll innan vi stöp i säng med förväntan på morgondagen.

Vi vaknade upp och reste till Birsta som är Sundsvalls köpcentrum. Här finns allt man kan behöva i butiksväg. Jag är inte en storshoppare och undviker helst affärer men denna dag ville jag se ut en tv-bänk. Vi besökte både Trademax, Mio och IKEA. Jag vet inte om vi blev mycket klokare på vilken vi vill köpa men det närmar sig ett val!

 

 

Lunchen intogs på IKEA och är inte mycket att orda om. Fikat efteråt däremot var en fantastisk hembakad semla med rostad mandel på Alnön. Tack Margit!

Solen sken mot oss på en klarblå himmel även om minusgraderna bet i kinderna. Hundarna ville inte gärna gå ut och kyla sina trampdynor.

Lördagkvällen spenderades en stund i tv-soffan och därefter vid bordet spelandes kortspelet UNO och ätandes snacks. Hundarna skulle förstås också ha några munsbitar.

 

Söndagen dagades och resan hem med tåget gick bra och enligt tidtabell. Regionaltåget var en dubbeldäckare – fint ska det vara. Självklart tog vi platser på övervåningen.

 

Vi tog en 20 minuters promenad hem den sista biten, med frusna lår. Väl hemma hos sällskapssjuka katter la sig Kingis på våra saker för att vi inte skulle kunna packa och åka bort igen.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras.