Året startar med skrivande

2021-01-10

Mina intentioner för året 2021 var att satsa på att redigera min roman som går under arbetsnamnet ‘Dubbelliv’. Den uppgår till ca 250 sidor pocketsize men är inte helt klar med sitt syfte och kurva. Jag skriver inte synopsis, därför är det något som saknas. Texten är genomläst av några familjemedlemmar och genomgången av en lektör för en tid sedan men det har tagit emot att starta redigeringsarbetet och annat har kommit mellan. Faktiskt mest min förmåga att inte ta tag i texten.

Vid årsskiftet tog jag mig i kragen, rensade upp alla mina gamla dokument i dator och platta med påbörjade texter och alla idéer till noveller/romaner och dikter. Döm om min förvåning då jag fann en annan historia som pockar och drar i mig! Efter ett skrivmöte via Zoom i helgen satte jag ihop en synopsis och utvecklade min historia till den grad att jag överraskade mig själv med de vändningar den tog. Dessutom är det mitt första försök till att skriva synopsis jag någonsin gjort då jag alltid tidigare bara skrivit på flow. Spännande!

Det verkar som att ‘Dubbelliv’ får ligga till sig och mogna ännu en tid.

Idag ska jag dock påbörja en kärleksnovell som eventuellt ska tävla i en Alla Hjärtans Dag-samling framöver.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras.