Mycket skrivande på gång

2021-01-31

Jag studerar två kurser inom IT under våren och lär mig mer om akademiskt skrivande. Det är min nya utmaning, att skriva PM och utredande texter, det är även en procedur att få allt rätt i Word och Excel men jag tar mig framåt sakta men säkert. Jag har aldrig tidigare studerat på högskolenivå men jag är glad att jag valde att testa.

Veckorna varvas med mitt vanliga arbete, studier, övriga korta kurser inom skrivande och verktyg och utöver det mitt eget skapande av texter.

Under en tid har jag provat på olika skrivverktyg för att hitta ett som passar mig för mina skönlitterära texter.
Pages i Mac har fungerat fint med sömlös delning via molnet både mellan telefon, surfplatta och dator, men dokumenten blir långa och svåra att få överblick i. Då jag har många projekt på gång tenderar det att bli rörigt.

För mig är det viktigt att undvika för mycket utgifter då en av mina bokideér handlar om att spara pengar och att klara sig på så lite pengar som möjligt. Man måste leva som man lär!

Scriviner har jag använt mig av i gratisversionen på surfplatta och telefon men det blir mer kostsamt via datorn och jag har problem att förstå mig på sparandet av dokumenten som sker via Dropbox. Är lite orolig över att programmen inte ser likadana ut på olika enheter. Dessutom verkar det vara mycket man måste sätta sig in i och lära sig för att utnyttja verktyget till fullo. Och jag vill ju komma igång med skrivandet så fort som möjligt.

Ulysses, IA Writer och Bear är andra program jag kikat på. Word fick jag gratis under studietiden men det är nog inget jag är beredd att betala för därefter – Libreoffice är dock ett intressant gratisalternativ.

Slutligen landade jag på OneNote för att börja bearbeta min senaste romanidé. Programmet är gratis och har en enkel layout och kan nås via olika enheter oavsett om man har Mac eller PC. Det är enkelt att skapa olika sidor för tex karaktärer, miljöer, tidsramar och synopsis. Jag kommer använda det framöver och får utvärdera om det är funktionellt om jag får min roman klar!

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *