Escaperoom & PetShopBoys

2020-02-02

När jag bytte arbete i höstas hade mina arbetskamrater en idé om vad som skulle passa som avskedspresent – även om det fick mig att undra om de ville bli av med mig på riktigt!

Ett Escaperoom! Tänk om jag inte lyckas ta mig ut inom den föreskrivna timmen?

Men som alltid är jag beredd att ta mig an nya utmaningar. Jag övertalade min sambo att hänga på och bokade ett rum. Vi startade kvällen på en fantastisk indisk restaurang i Vasastan och åkte sedan vidare till Gästrikegatan 17. Bäst att vara mätta och belåtna innan man låter sig låsas in!

Väl där fick vi instruktioner och fick veta att i vårt rum, som var det minst svåra de hade, skulle gåtorna lösas i komplett mörker! Jag ska inte spoila men det var inte så lätt att snubbla runt i mörkret och försöka visa varann vad man hittat genom att placera händerna på diverse saker. Med lite ledtrådar tog vi oss dock ut inom förskriven tid – pjuh!

Lätt uppjagade tog vi oss vidare till kvällens nästa aktivitet – Klubben Cosmopolite hade PetShopBoys-kväll! Som inbitet fan sedan mitten på 80-talet kunde jag inte missa denna tributekväll till Neil och Chris. I den lilla lokalen kokade synthmusik på hög volym och på en av väggarna spelades duons musikvideos konstant på stor projektor. Jag var i himmelriket och sjöng med i nära nog varenda låt under 4 timmar tills baren stängde kl1 och det var tid att ta sig tillbaka hem till en välbehövlig natts sömn.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *