Finansförbundets föreläsning med Benny Haag

2018-11-07

Mitt barndoms minne, en ung Benny Haag som Xerxes, pojken som samlar lappar från flickors trosor men som för den skull inte själv får komma nära en flicka.

Benny har blivit stor, hela 57 år, vilket svindlar för mig då jag ännu kan se den pojke i 25-årsåldern han var, bakom glasögonen och de humoristiska grimaserna. Han har inte haft det lätt, både barndomen och sitt vuxna liv delar han med sig av med allvar blandat med humor.

Det är en intressant berättelse om en skådespelare på dramaten som lärt sig genom livets hårda skola och uppfostrat en smart dotter. Böckerna han skrivit har han skrivit tillsammans med, för mig, mer eller mindre kända personer som han beundrar. Och beundransvärt är det, sättet han tagit mod till sig och frågat sina idoler om de kan skriva en bok ihop och fått ja. Tänk om jag en dag får titulera mig som den som skrivit en bok tillsammans med Benny Haag.

Vänta inte, man måste göra – det har Benny lärt mig idag.

MrMac, mitt sällskap för kvällen, tar mig till vårt stamhak Espressohouse och han intar sin första chailatte på min inrådan. Han blir positivt överraskad. Vi arbetar lite med datorn innan vi fortsätter till vår nästa aktivitet för kvällen.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras.