Ljudnovell min nya passion

2021-03-28

Att skriva noveller och läsa in dem med ljudeffekter är ett nytt intresse för mig.
Känslan av att både skapa en text med levande karaktärer, miljöer, musik och lägga till ljudeffekter är överväldigande givande.
Det är en tidskrävande process att först få till en fungerande story och sedan hitta ljud som passar och få till tekniken så att det låter bra och stämningen blir den rätta. Till en början var det obehagligt att höra sin egen röst studsa tillbaka från enheten men jag har börjat gilla det också.

Resultatet är än så länge två publicerade noveller i formatet.
En skräcknovell till Halloween 2020 och en kärleksnovell till Alla hjärtans dag 2021.

Mitt nästa projekt är ett ‘Påskekrim’, en deckare eller kriminaldrama som ska vara klart till påsk. Ännu har ingen idé riktigt väckts i mig vad denna ska handla om, jag har ju själv ingen förkärlek till deckare, trots det har jag bingat 42 avsnitt av Beck de senaste två månaderna då jag haft CMORE gratis som testpilot via Smartson.

Jag inser att det handlar en hel del om karaktärerna och deras utveckling, hur man genom timmarna man umgås med tvn lär känna och verkligen tycker om karaktärerna. Den insikten ska jag suga på innan jag sätter igång med nästa projekt.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *