Mat, tv-inspelning och mera mat

2018-10-27

Denna dag var från början vikt för filmkväll med mina syskonbarn. Men min syster hörde av sig och hade biljetter till en tv-inspelning, filmkvällen får vänta.

Dagen var ruskig och grå, kylan bet i kinder och lemmar. Jag hade bokat bord på restaurang Knut bar, på Regeringsgatan i Stockholm, för brunch innan tv-inspelningen. Valet var enkelt. Min svåger är från Kiruna och han gillar norrländskt. Norrland handlar om en känsla och inte en plats – så vi tog norrland till Stockholm.

 

När vi klev in möttes vi av dofter från norr, renhudar och tända brasor. Mysighetsfaktorn var hög och servicen till vår belåtenhet. Menyn var fylld av norrländska specialiteter – det måste vi prova!

  

Vi beställde souvas ren och bakade rödbetor i tunnbröd. Till efterrätt blev det pannkaka med hjortronsylt. Vi sköljde ner det med öl – Höga kusten förstås. Efter ett besök på toaletten som hade trähandfat och inredning i speciell stil fortsatte vi vidare med en promenad till nästa aktivitet.

I Filmhuset skulle inspelningen ske. Jag älskar Filmhuset, känslan av film speglar hela byggnaden och ger mig förväntningar på vad som komma skall. Vi kände oss osynliga där vi stod i kön och flera gick förbi oss men tillslut fick vi anmäla oss och komma in i salongen. Inspelningen i fråga gällde underhållningsprogrammet ‘Bäst i test’. Det är ett humoristiskt tävlingsprogram som varvas med trevligt trams och underliga uppdrag. Inspelningen pågick i 3 timmar och vi fick många goda skratt under sittningen.

Har du aldrig varit på tv-inspelning kan jag rekommendera det varmt – men var beredd på flera timmar i stolen och ömma handflator efter allt klappande i händerna!

Magen kurrade och vi åt en sen middag på ‘Taverna Efes’ innan det var dags att fara hemåt. Efes är något av ett stammishak för mig. Närheten till pendeltåget och den avslappnade stämningen är perfekt. De har förstås den turkiska ölen Efes och god medelhavsmat. Denna kväll valde vi ‘Souvlaki a la Efes’.

Klockan var nästan midnatt innan jag var hemma igen, mätt och belåten och nöjd efter en heldag med många skratt.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *