Personlig tränare, något för mig?

2020-06-06

Jag har aldrig haft en personlig tränare mer än sporadisk pepp och glada tillrop från släkt och vänner.

Behovet har inte varit så starkt – felformulerat – behovet har alltid funnits där säger kroppen min, men det har inte nått fram till min lata hjärna. Med mina randomiserade klick i Facebook har mina fingrar, som en del av min kropp, försökt göra min hjärna uppmärksam på det pockande behovet av träning.

Som en följd av detta kom Online PT conceptPT upp i mitt Facebookflöde och efter alla intagna nyttigheter under maj månad blev det en naturlig fortsättning på min resa.

Jag bokade ett inledande samtal med en PT för att se vad de hade att erbjuda. Ett anpassat träningsprogram och egna kostråd baserade på mina preferenser blev svaret. Veckovis uppföljning via chatt/samtal. Appar som visar träningspass med övningar på film och mätning av kroppen inklusive en app för vägning/mätning av matintag och räkning av kalorier.

Avancerat ansåg jag och tvekade. Jag kanske kan göra det själv med lite diciplin, var min första tanke. Mannen i örat rekommenderade det förstås inte.

– Vad är priset för allt detta? Jag försöker leva kostnadseffektivt så detta var förstås en hjärtefråga för mig.

– 6000 kr. Programmet är upplagt för ett halvår med en kostnad på 1000 kr/månad. Första månaden får du till halva priset sen kan du säga upp det när du vill, du kan betala med friskvårdsbidrag.

Bara någon minut tidigare hade jag varit redo att säga tack och hej och fortsätta hanka mig fram med mina egna tankar men nu! 500 kr för övningar, kostråd, pepp och när jag fått en bra start och motivationen att forsätta på egen hand kunde jag gå hur långt som helst!

Mitt ja dröjde inte. Nu blir det intressant att se vad vågen visar sista juni.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *