Träning efter Covid-19

2020-06-10

Jag började arbeta med min PT. Jag var lite orolig att sätta igång med träningen då jag fortfarande i början av maj hade symptom kvar efter mina två månader i sällskap med Covid-19.

Andfåddheten och rivet i lungorna dröjde sig kvar. Sjukvården hade sagt att jag måste röra mig och använda lungorna ordentligt för att komma tillbaka. Jag bestämde mig för att sätta igång.

Jag återgick även till arbetet i början av maj. Jag fick en dator hembudad och startade upp med arbete hemifrån. Då mitt arbetsverktyg är rösten, var de första veckorna tuffa och andfåddheten tilltog.

Mina första träningspass var trevande och långsamma. Jag startade dagen med en halvtimmes träning och en promenad innan arbetsdagen började. Vid lunch tränade jag försiktigt med några övningar med gummiband.

Kingis var förstås ett fint stöd och var med på mattan när jag tränade

Sakta byggde jag upp musklerna i överkroppen. Tidigare hade jag smärtor i nacke och rygg och begynnande musarm. Vid träningen kände jag mig starkare och smärtan minskade för att till sist försvinna.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras.