Planeringens tid och ‘Skrivmaskinens’

2022-01-31

Jag inser att de har rätt.

De som säger att man måste boka av i kalendern, boka möten med sig själv. Och karaktärerna. Om man vill få berättelsen skriven.

Det kommer aldrig gå annars. Jag hittar alltid på nya saker att göra. Surfa, städa, se på tv. Plötsligt har flera timmar gått. Ajdå, plötsligt är ett ord man inte bör använda när man skriver. Men jag vet det, om man känner till sina misstag går det bra, medvetenheten är nyckeln.

Nu VET jag att jag måste planera.

Jag har gjort listor och bockat av allt jag genomfört. Under januari anmälde jag mig till olika skrivsöndagar och kurser för skrivandet och jag medverkade aktivt. Testade olika lektörers skriverbjudanden men bestämde mig inte för någon ny kurs. Satte istället igång de små skrivcellerna i hjärnan.

Igår hade vi responsgrupp i skrivmedlemskapet ‘Skrivmaskinen’. Vi läste varandras texter och gav feedback. Det är pirrigt, svårt … och lätt, när människorna är så fantastiska.

Vi delar liv när vi lägger fram bokstäverna, blir nakna inför varandra och karaktärerna.
Tänk att tillåta någon att bära min bebis på sin tunga. Det förtroendet – det är stort.

Idag hade vi nytt möte i ‘Skrivmaskinen’, ett författarbesök. En fantastisk genomgång av en debutant. Ännu ett härligt livsöde att ta del av. Inspirerande och starkt. Jag skrattade högt vid ett flertal tillfällen. Kan inte vänta på att få läsa hans bok.

Nu har en månad gått – 8% av det här året. Jag har feeling, det är en bra start.

Dags att kolla kalendern och boka tid med mig själv i februari, och med Håkan, Lukas och Tony.

Håkan
Våga inte avboka, grabbar!

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras.