Svek – NaNoWriMo-texten

2022-01-02

Nytt år nya tag!

Arbetet med NaNoWriMo-texten har påbörjats. Den har gosat till sig under några månader. Det är alltid intressant att plocka fram en text och bliga förvånat på den och undra hur man tänkte när man skrev just den scenen. Ibland förundras jag över att jag överhuvudtaget skrivit det. Blinkar och stirrar. Ser mig om över axeln. Finns det en spökskrivare i huset?

Håkan
Håkan

Speciellt nu. Att plocka fram en text jag skrev på i frenesi för att få upp antal ord. Det var det primära syftet, mer än att prestera något användbart. Det var nytt för mig. Intressant. Visst finns här dåligt språk, upprepningar, användning av simpla ord och tråkiga metaforer och liknelser – men ändå. Allt är inte dåligt. Vissa scener är riktigt bra och kommer att passa min berättelse. Håkan, Tony och Lukas ler och blinkar åt mig från sidorna, svär ibland och hytter med näven mellan raderna. Viftar åt mig att försvinna och lämna dem ifred. I nästa ögonblick bönfaller de mig att fortsätta berätta deras historia. Det är som det ska vara. Så är det när karaktärerna lever, hotar att bryta sig loss och komma ut i den verkliga världen. Jag måste bara hålla dem kvar på rätt sida, i sin dimension.

Tony

Jag torkar mig i ögonvrån. Fällde jag just en tår över en misslyckad relation? Över en djup sorg i ett sargat hjärta? Förlusten av en älskad? Ljudet av ett brustet ord? Ett tårfyllt farväl?
Lukas möter min blick med sin föraktfulla. Utmanar mig.
Jag snyter mig och torkar näsan.

Lukas

Jag måste ta mig samman och fortsätta.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras.