Sthlm filmfestival invigningsfest

2018-11-07

Sthlm filmfestivals invigningsfest är på Moon motel/Solidaritet. MrMac och jag står först i kön vid insläppet, sugna på gratis invigningsdrink.

Lokalen är fylld med blodrött sken, de första 150 gästerna bjuds på sangria och musiken pumpar högt från DJ båset. En gammal tv står på en hylla och visar myrornas krig. Retro. En annan tv visar filmklipp från årets festival.

Märklig invigning tills jag inser att lokalen är inspirerad av kvällens svenska filmpremiär av den franska filmen ‘Climax’. En iskyla rinner genom mig när jag ser ner i mitt tomma glas. Sangrian eller vad som fanns i glaset har redan spridit sig i min kropp. Jag beställer en ny drink och hoppas att de som anordnat festen inte är för trogna filmen. Om de tagit fasta på filmens innehåll är jag förlorad.

Jag överlever och checkar in på mitt Interhostel. Det är ett lågprishotell i city. Jag har bott där vid ett antal tillfällen. Surret i korridoren lägger sig och jag gör detsamma.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *