NaNoWriMo igen!

2022-10-23

November är månaden då skrivande personer lägger allt (det mesta)åt sidan och skriver sitt nästa råmanus. Jag hade en plan att starta på ett nytt projekt och skriva 50 000 ord på detta under november. NaNoWriMo ger så härlig pepp! Både inombords och från det fantastika communityt.

Mina projekt var två att välja mellan.
Det ena är en spinnoff på Triss i knektar med samma karaktärer med samma namn och på samma ort, Ormtuna. Men … de är inte riktigt samma personer och händelseförloppet, perspektivpersonerna och genren är en helt annan!
Egentligen är det storyn jag trodde att jag skulle skriva men karaktärerna tog över och det blev istället Triss i knektar. Så back to basic och hala in storyn och skriva den jag trodde mig skriva!

Den andra är min fantasy om trollet Barr och hans vänner Dolk och Älvanna. Den finns ännu endast i tanken men det skulle vara så kul att testa att skriva en fantasy!

Inför NaNoWriMo skaffade jag till slut Scrivener. Skrivprogrammet som verkar vara alla skrivande personers våta dröm. Min 50% voucher från tidigare NaNoWriMo kom väl till pass. Jag gick igenom tutorial och det verkar bra, till nästa projekt. Det är en tröskel att förstå sig på programmet. Hinner inte sätta mig in i det före årsskiftet.

Jag insåg att det var lite tidsoptimistiskt och fick tänka om. Triss i knektar var långtifrån klar. Mycket arbete återstår innan manuset ska sändas till lektör vid årsskiftet.
Jag har faktiskt en deadline – hallå!

Jag behövde istället satsa på att göra klart en akt i taget av mina fyra akter och hitta testläsare som var villiga att läsa under november månad.

Bilden ovan ljuger och ändå inte – jag vann förra året men inte i år, eller jag vann lite mer tid för att skriva på mitt befintliga manus istället för på ett nytt.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *