Ny månad nya skrivutmaningar!

2022-07-01

Det har blivit juli – är det inte tokigt?
Mitt projekt växer och vrider sig under mina fingrar.

Jag har testat olika skrivverktyg under våren. Jag inser att ett av mina största problem är detta. Hur gör folk som skriver? Mina två första romanprojekt la jag ner på grund av detta.

Jag skrev 400 sidor i samma dokument, på flow och huller om buller och kunde inte få någon ordning på kapitlen. Ingen synopsis, ingen koll på vad som skulle hända eller när.
Jag gav upp och lämnade dem.

Detta projekt ska bli annorlunda.

Det ska bli klart.

Jag köpte NOVLR till rabatt efter att jag klarade att skriva 50 000 ord under NaNoWriMo. Verktyget hänger sig konstant både i telefon och platta. Jag som sällan använder dator behöver ett program som fungerar på språng och hyfsat sömlöst mellan enheterna.

Samma problem upplevde jag med Google Docs. Det är inte roligt när dokumentet innehållande 250 sidor börjar beta sig märkligt och hänger sig konstant.

Jag upprättade en dramatisk kurva via appen ’Drop a story’. Det var kul men inte överdrivet hjälpsamt.

Nu har jag återvänt till Pages och lärt mig använda innehållsförteckningen för att hitta till mina scener, den fungerar inte exemplariskt och uppdaterar inte scenerna. Alla funktioner finns inte heller i telefonen. Det fungerar hjälpligt men jag lever i ständig skräck för att även denna ska hänga sig.

Idag startar ännu en NaNoWriMo-utmaning. Som att jag inte hade nog med bekymmer!
Innan semestern är målet att komma en bit längre på manuset.

Tony, Lukas och Håkan väntar otåligt på mig. Cecilia står i kulisserna och lurar.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras.