November levererade skrivmässigt

2022-11-27


Time flies. Det är första advent och kylan kommer och rysningarna och skräcken för vad man faktiskt håller på med.

Det var trögt att hitta testläsare. Jag ville gärna ha det innan manuset går till lektör vid årsskiftet.
Dessa är värdefulla för att ge återkoppling på historien – både vad gäller uppbyggnad, karaktärer, språk och mer därtill. Blindheten för sin egen text är real – jag har skrattat högt många gånger när jag fått höra vad jag faktiskt skrivit och hur det uppfattas. Det är även tufft att få sin text analyserad.
(Ett annat inlägg kommer om detta).


Jag sökte i facebookgruppen författare söker testläsare, men det är svårt att hitta sin perfect match. Jag trodde jag var något på spåren när en dömd mördare faktiskt hörde av sig och ville läsa min story om kriminalitet och droger i förorten. Han kunde kanske komma med värdefull input? I slutänden hörde han inte av sig, vilket lämnade mig både besviken och lättad. Kanske är min skildring helt ute och cyklar? Det hade inte varit så konstigt för mig som är cykelhandlarns dotter.

Min vän från Skrivmaskinen som läst texter av mig tidigare erbjöd sig att läsa.
Jag hade en tanke i bakhuvudet att försöka vi Betareader och döm om min förvåning när jag blev headhuntad för att läsa ett annat manus i utbyte mot läsning av mitt. Det har varit mitt lyckosammaste möte. Ännu två personer har anmält sig via Betareader. Jag har faktiskt hittills uppbådat sex testläsare som jag nyfiket väntar feedback från. Några av dem faller nog ifrån, men jag har hopp.

Jag har dessutom kommit en bra bit på väg med mitt manus – yippie!

Jag färdigställde en akt i taget av mina fyra. Jag är snart klar med Akt3, sen är det endast slutet kvar. Det svåraste.

Det är klurigt att få scenerna i rätt ordning när man skriver i tre perpektiv med tre parallella personers upplevelser och liv, dessutom har jag en del dåtidspassager som ska in för de olika personerna.

Har jag tagit mig vatten över huvudet? Ska jag nu dränkas i kommentarer från testläsare och lektör att detta är orimligt som första försöket att skriva en roman? Att tilläggas bör att den utspelar sig mestadels på 90-talet med allt vad det innebär med research som jag inte hunnit med.

To be continued …

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *