Räkna kalorier

2020-06-13

Målet var att gå ner ytterligare 4 kg på en månad och nå 60 kg. Jag gick igenom apparna jag fått via min PT. Jag började genast ångra mig angående vad jag kommit överens om med min träningscoach.

Allvarligt! Väga och räkna maten! 100 gram här och 100 gram där. Det är omöjligt och omänskligt. Den här delen av planen kommer jag inte följa. Det är löjligt! Min första måltid tog jag backning på i en oresonlig envis bakutspark mot systemet och dess försök att kuva mig.

Den som var löjlig och omöjlig var jag.

Efter att jag ätit så att magen stod i sju hörn hade jag lite ångest. Träningen kommer inte göra mig smal och jag behöver gå ner några kilon, även om mitt inledande mål var att bli starkare och bli av med smärta till följd av stillasittande och slappa muskler.

Jag har ingen bra matvåg i mitt hem, bara en enkel missvisande plastig sak som är på tok för stor och klumpig – men den fick duga. Några mer pengar skulle jag iallafall inte lägga ut. Faktiskt, genom att äta mindre skulle jag kunna spara pengar! Det kanske inte var en så dum idé ändå…

Jag blev besatt av att väga mat. Allt jag åt vägdes och räknades. Det gjorde det lättare att fortsätta säga nej till onyttigheter och onödigt intag. Jag som alltid varit en benhård motståndare till lightprodukter började slutligen drick lightläsk mot min egen vilja till en början men sedan med större tillförsikt. Inga kalorier! Att räkna har blivit en del av min livsstil.

Leave a Reply:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *